piątek, 30 grudnia 2016
Kulinarne vademecum sylwestrowe
Poniżej spis potraw, które w większości naprawdę szybko można zrobić.
Na imprezę z przyjaciółmi, na każdą domówkę - sylwestrową i nie tylko. Łatwo je przewieźć (poza zupą), niektóre można zrobić na miejscu, zabierając przygotowane wcześniej składniki (np. na sałatkę z pestkami granatu). Co do zupy – nawet jeśli wyda wam się trudna i przekombinowana, docenicie jej smak i dobroczynne działanie w Nowy Rok. Według mnie warto zadać sobie trochę roboty...
Do upieczenia – na szybko
Mufinki ze szpinakiem i brokułami
Mufinki z oliwkami
Paszteciki z soczewicą
Tarta z brokułami, jarmużem i serem
Tarta z anchois
Kołacz słonecznik
Zapiekanka a la pizza
Przystawki – rybne i nie tylko
4 x śledź
Rolada ze szpinakiem i łososiem
Ogórki sezamowe
Przebój każdej imprezy – dla mięsożernych
Śliwki w boczku
Przebój każdej imprezy – dla wszystkich
Sos z żurawiną i czosnkiem
Sałatki
Z pomidorów z pestkami granatu
Z mango i kaszą
Bałkańska – mało śledziowa
Zupa
Z grillowanych warzyw
I pamiętajcie – jedzenie to podstawa! Kto przesadza z piciem i zakąsza czipsami, ten źle zakończy stary rok i zacznie nowy... A tego nikomu nie życzę. :)
Tanecznego Sylwestra w dobrym towarzystwie (tylko bez wystrzałów!) oraz smacznego Nowego Roku!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz