poniedziałek, 29 czerwca 2015

Koniec sezonu na Bardzo Dobre Poniedziałki*. Część 23


Świetnie jest zapełniać pudełka dobrym jedzeniem, fajnie robić im zdjęcia skoro świt i zjadać zawartość w pracy. Lubię to robić i lubię o tym pisać. Z pożytkiem – mam nadzieję. :)
Ale wakacje to wakacje… Czas odpoczynku, przerwy, oderwania od codziennych zajęć. Choćby były fantastyczne i satysfakcjonujące.

Dziś, na koniec sezonu Bardzo Dobrych Poniedziałków:
- sałata z pomidorami koktajlowymi, ogórkiem, oliwkami, serem feta, serem kozim i ziołami,
- zupa z bobu i brokułów z parmezanem,
- risotto z warzywami i przyprawą tandoori masala,
- morele, mięsiste i słodkie morele…
Ach i sos przecież! Winegret na miodzie.
Tylko risotto dziś rano przyrządzone, reszta (poza morelami oczywiście) – z wczoraj.

Smacznych dni w pracy, ale w wakacje więcej jednak pyszności poza nią – życzę. :)
Do kolejnego poniedziałku – we wrześniu!

*Czyli na domowe jedzenie zabierane do pracy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz