poniedziałek, 24 listopada 2014

Bardzo Dobry Poniedziałek, czyli jedzenie w pracy. Część 4


Namawiam nieustannie na smaczny początek tygodnia i zabieranie do pracy domowego jedzonka.
Dzisiejsze, poniedziałkowe pudełeczka, troszkę orientalne, odrobinę hinduskie, ale z mocnym, polskim akcentem i owsianką - uniwersalną oraz nieodzowną.
- Owsianka z jeżynami (płatki owsiane, suszone śliwki, jogurt naturalny, miód i mrożone jeżyny),
- coś prosto ze słoiczka – moje jesienne odkrycie, absolutnie nr 1 wśród przetworów: PICCALILLI! Czyli chrupiące warzywa w gęstej, aromatycznej marynacie (będzie przepis na blogu),
- żurek z jajkiem, świeżymi i suszonymi grzybami oraz ziemniakiem (i natką pietruszki),
- ryż jaśminowy ze świeżym liściem laurowym, filet z mintaja z pesto, pomidorki, oliwki, papryka…

Zabrakło dziś w moim menu kanapki, dlatego przyznaję - musiałam kupić dodatkowo sałatkę.
Żurek i ryż – z wczoraj, rano szybka akcja z grillowaniem ryby, krojeniem warzyw, przygotowaniem owsianki, napełnianiem pudełek. Dacie radę!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz