środa, 6 sierpnia 2014

Kanapka z kozim serem, śliwką i pesto


Śniadanie, które daje energię i pozwala miło zacząć dzień. Chrupiące pieczywo pełnoziarniste, łagodny ser kozi, przełamany soczystym, śliwkowym, niezbyt słodkim akcentem, z ziołowym tłem bazyliowego pesto. Prostota odrobinę wyrafinowana, smak uzależniający...

Składniki:
4 kromki pełnoziarnistego, tostowego pieczywa,
3 łyżki startego na płatki koziego, twardego sera,
2 śliwki (raczej te mniej słodkie odmiany),
Pesto bazyliowe.


Kromki smarujemy od wewnętrznej strony pesto, posypujemy jedną z nich serem, na niego kładziemy pokrojone w paseczki połówki śliwek, składamy razem. Grillujemy na spryskanej oliwą patelni grillowej, na niewielkim ogniu, po kilka minut z każdej strony. Dzielimy na trójkąty, podajemy z sałatką z pomidorów i świeżej bazylii.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz